Hur färger påverkar dig.

Röd. Färgen röd är en av de mest energifulla färger som finns. Dels sänder den ut varningssignaler, dels symboliserar den kärlek och gemenskap. Eftersom rött gör dig mer aktiv, den får t.ex. ditt hjärta att slå snabbare och ögonen att blinka oftare, är det kanske ingen färg du vill ha i ditt sovrum eller vardagsrum.

Blå. Blått är rogivande och får dig därför att varva ner. Denna färg gör att du andas lugnare och blinkar mindre med ögonen. Det påstås att färgen blå gör dig mer kreativ – ge det ett försök!

Lila. Det sägs att lila är färgen för dig som gillar andlighet och en bra nattsömn. Just för att lila är så behaglig lämpar den sig väl för ytor där du vill tänka, meditera och återhämta dig.

Grön. Man menar att grönt skärper sinnena, gör det lättare att utföra precisionsarbeten och ökar livsglädjen. Annars symboliserar ju färgen grön bl.a. natur och växande, och man anser att denna färg har en lugnande inverkan på dig.

Gul. Gul antas vara en så intensiv färg att den kan göra dig sjuk, t.ex. illamående.

Orange. Orange är en färg med en stor inredningspotential. Den påstås påverka allt från kommunikation och aptit till optimism och entusiasm.

Brun. Att dekorera med brunt därhemma kan både vara bra och dåligt. Dels kan färgen brun skapa en känsla av värme och trygghet, dels kan den dra ner ditt humör.

Rosa. Rosa är färgen för dig som vill ha stillhet, trygghet och öka chanserna till att känna dig optimistisk.

Svart. Det som gör svart till en komplicerad färg är att den har dubbla betydelser. På samma gång som den symboliserar död, sorg, hat o.s.v. är denna färg också ett tecken på trendighet och klassisk elegans.

Grå. Färgen grå kan göra dig som är kreativ ännu mera kreativ. Grått kan likaså göra dig rastlös, detta med tanke på att färgen är förknippad med tristess.

Vit. Färgen vit, som står för tomhet och vila, brukar oftast blandas med andra färger. Om den inte gör det kan för mycket vitt uppfattas som kliniskt.

källa: byggahus.se

middagsdate.

Ikväll har jag haft ett underbart sällskap med massor av trevligheter. Nu ska jag försöka somna till en film iväntan på min älskade pojkvän. ♡

jag verkligen älskar!

Jag verkligen älskar när blommorna börjar slicka fram ur det gråa och trista på backen. 

sådär ja!

Här görs det om. Haha jag älskar att kunna fixa lite saker själv, nu är det bara fotpallen kvar. Få se om det också blir ikväll. Från divansoffa till tresitssoffa med fotpall

puss och hej.

Jobbat hela veckan och helgen. Jag hade tur med att ha delad tur idag så man får vila en stund. Så nu har jag hunnit med att ställa ut ett galler till min kanin så att han kan hoppa ut på gräsmattan som han önskar. Kanske inte bästa vädret men nu är det gjort. Ikväll blir det hem till älsklingen och bara mysa av ledigheten. 

Det stormar.

Ååh, helisikke så det blåser. Man går inte ut i onödan om man säger. Kolla bara på nyheterna så ser man både hustak som lättat, träd som blåser om kull och flaggstänger som ligger på vägarna. Jag har iallafall försökt hålla mig inne, gått fram och tillbaka från jobbet inte så mycket mer. Nej men jag var faktiskt ledig i helgen vilket har varit väldigt skönt, tagit det lugnt och stannat inne.
Men den sköna känslan var tvungen att ta slut för nu iveckan jobbar jag i princip hela veckan, men som sagt det får inte bli för bekvämt.

äntligen helg.

Nu tar jag helg och eftersom att det är påsk så hade jonathan gömt mitt "påskägg" och jag fick gömma hans. Mina ägg får ni på bild.  ♡♡

gladpåsk!

Här sitter vi och myser! 

RSS 2.0